GetBack wyróżniony laurem Cessio Inwestorów

22 listopad 2017

Wczoraj GetBack został wyróżniony główną nagrodą Cessio Inwestorów przyznawaną w ramach wspólnej inicjatywy Konfederacji Przedsiębiorstw Finansowych oraz firmy doradczej KPMG, której celem jest dokonanie oceny wierzycieli wtórnych,  przystępujących do przetargów na sprzedaż portfeli wierzytelności. Spółka została  doceniona za innowacyjny model działania i nowatorskie podejście do współpracy.

Tegoroczny zwycięzca został wybrany w głosowaniu przedstawicieli banków, firm telekomunikacyjnych i firm pożyczkowych, aktywnych uczestników polskiego rynku obrotu wierzytelnościami.

Według członków kapituły w tegorocznym głosowaniu największe instytucje finansowe w Polsce zwracały szczególną uwagę na profesjonalizm działania,  innowacyjne rozwiązania oraz jakość współpracy przy zawieraniu transakcji, a także standardy obsługi wierzytelności oraz dłużników po zakupie portfeli wierzytelności.

- Zostaliśmy docenieni za proaktywne i profesjonalne podejście do współpracy oraz proponowanie  nowych rozwiązań, wychodzących naprzeciw potrzebom naszych partnerów biznesowych. Co bardzo ważne, pozytywnie oceniono nasze wysokie standardy obsługi wierzytelności, nacechowane bardzo ugodowym podejściem do osób zadłużonych.  W GetBack jesteśmy otwarci na potrzeby naszych Klientów zbywających wierzytelności, a także potrzeby osób zadłużonych, skuteczne powiązanie tych kwestii zapewnia nam wypracowywanie efektywnych przewag konkurencyjnych w branży, w której działamy  – komentuje Konrad Kąkolewski, Prezes Zarządu GetBack S.A.

GetBack S.A. zdobywcą Lauru CESSIO INWESTORÓW

GetBack S.A. jest polską spółką zarządzającą wierzytelnościami. GetBack S.A. powstała w lutym 2012 roku. Spółka korzysta z usług Kancelarii Prawnej GetBack Mariusz Brysik sp.k. wchodzącej w skład Grupy Kapitałowej GetBack. Od marca 2014 roku Grupa Kapitałowa GetBack jest obecna także na rynku rumuńskim. Łączna wartość nominalna zarządzanych przez Spółkę wierzytelności na koniec III kwartału 2017 r. wynosiła 28,0 mld zł. W pierwszych trzech kwartałach 2017 r. przychody netto Grupy wzrosły prawie dwukrotnie do poziomu 542 mln zł w stosunku do analogicznego okresu 2016 roku. Zysk netto w pierwszych trzech kwartałach bieżącego roku był o 45,3% wyższy niż w analogicznym okresie 2016 r. i wyniósł 181,5 mln zł.

Kamil Gemra

InnerValue Investor Relations

+48 694 655 155

Rzecznik Prasowy Spółki GetBack S.A.

Jolanta Grzechca-Meissner

Dyrektor Departamentu PR