„GETBACK ROZPOCZYNA REALIZACJĘ ZATWIERDZONEGO UKŁADU Z WIERZYCIELAMI”

Po zamknięciu transakcji z Hoist oraz zatwierdzeniu przez sąd układu z wierzycielami GetBack przechodzi do zasadniczego etapu jego realizacji.

Podstawowym zadaniem stojącym przed Spółką jest kontynuacja procesu odbudowy operacji windykacyjnych, które umożliwią wygenerowanie odzysków niezbędnych do sfinansowania spłaty rat układowych. Jednocześnie wdrożona ma zostać nowa strategia Spółki, której fundamentem będzie budowa silnej pozycji w segmencie usługowego zarządzania portfelami wierzytelności. Realizacja tych dwóch, komplementarnych celów pozwoli odbudować wizerunek stabilnego i cenionego pracodawcy.

W związku ze stojącymi przed Spółką zadaniami Rada Nadzorcza podjęła decyzję o przeprowadzeniu zmian w składzie Zarządu Spółki.

Do zarządu windykatora powołany został Tomasz Strama, dotychczasowy Dyrektor Zarządzający GetBack, który odpowiedzialny będzie za wdrożenie nowej strategii w obszarze windykacji.

Pan Tomasz Strama to bardzo doświadczony menedżer rynku windykacyjnego w Europie, który dołączył do zespołu GetBack kilka miesięcy temu. W swojej prawie 20-letniej karierze zawodowej tworzył i kierował większością procesów wchodzących w skład zarządzania wierzytelnościami nieregularnymi. Jesteśmy przekonani, że powołanie Tomasza Stramy do Zarządu GetBack istotnie wzmocni Spółkę i dodatkowo wesprze działania Marcina Tokarka w obszarze operacji, które mają na celu realizację zatwierdzonego układu. Nowy Wiceprezes będzie odpowiedzialny za obszar windykacji oraz wdrożenie nowej strategii Spółki - powiedział Przewodniczący Rady Nadzorczej, Radosław Barczyński.

Wspólnie z Radą Nadzorczą uznaliśmy, że wdrożenie nowej strategii Spółki jest krytycznie istotnie dla realizacji zatwierdzonego układu. Nasze ambicje są jednak większe - chcemy, aby w obszarze usługowego zarządzania wierzytelnościami GetBack był jedną z najlepszych firm w Polsce. Cieszę się z możliwości wykorzystania moich doświadczeń i wiedzy w realizacji tak ambitnego celu – powiedział Tomasz Strama, nowo powołany Wiceprezes Zarządu GetBack.

W rezultacie przeprowadzonych zmian w skład Zarządu Spółki wchodzą - Przemysław Dąbrowski, Magdalena Nawłoka, Tomasz Strama, Paulina Pietkiewicz oraz Marcin Tokarek.

Rzecznik Prasowy Spółki

GetBack S.A