Oświadczenie Zarządu GetBack S.A.

09 marca 2018

W związku z pojawiającymi się doniesieniami medialnymi i związanymi z tym pytaniami ze strony inwestorów, dotyczącymi rzekomych wrogich działań konkurencji w odniesieniu do naszej Spółki, Zarząd GetBack oświadcza, że w przypadku potwierdzenia tych informacji jesteśmy w pełni przygotowani do podjęcia działań mających na celu ochronę interesu oraz dobrego imienia Spółki. Model biznesowy GetBack określany jest przez uczestników rynku jako akceptowalny i innowacyjny. Spółka jest również  postrzegana jako jedna z najbardziej przyjaznych osobom zadłużonym firm w sektorze zarządzania wierzytelnościami.

W związku z powyższym wszelkie próby powiązania GetBack z nieuczciwymi praktykami spotkają się ze zdecydowaną reakcją prawną. Zastrzegamy podjęcie wszelkich kroków prawnych w celu ochrony interesu oraz dobrego imienia Spółki w odniesieniu do podmiotów bądź osób podejmujących nieuczciwe działania wobec GetBack S.A.

Dziś, tj. 9 marca 2018 zwrócimy się do Konferencji Pracodawców Finansowych w Polsce o ujawnienie dokumentów, na które powołują się dziennikarze oraz o złożenie pisemnych wyjaśnień w niniejszej sprawie.